İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Erasmus Ekibimizin İtalya Hareketliliği

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Erasmus ekibi olarak 7 öğrenci ve 4 öğretmenimizle İtalya'nın ev sahipliğinde Roma, Napoli, Pisa, Floransa ve Venedik'i kapsayan bir çalışma gerçekleştirdik. Program kapsamında ekibimizle önce İtalya'nın başkenti Roma'ya uçtuk. Roma ve çevresinin tarihi ve kültürel yerlerini tanıma fıratı bulduk. Sonrasında Erasmus çalışmalarını yapacağımız ve 5 gün boyunca konaklayacağımız Napoli'nin Airola kasabasına geçtik. Erasmus projemizin diğer ekipleri İspanyol, İtalyan ve Slovak öğrencilerle ev sahibi okulumuzda Breaking Boundaries With Culture isimli projemizin çalışmalarına katıldık. Proje kapsamında Türkiye'nin yemeklerini ve yemek kültürünü tanıttık. Ayrıca İtalyan yemek kültürünü de tanıma fırsatı bulduk. Napoli'de Pompei ile aynı akıbete uğrayan Ercolano (Herculaneum) antik kentini dolaşma fırsatı bulduk. Ayrıca Airola, Benevento şehirlerinin tarihi ve kültürel eserlerini ev sahibi okulumuzun rehberliğinde dolaştık. Airola'daki çalışmamızın bitimi sonrasında rönesansın başkenti olarak değerlendirilen Floransa ve Pisa şehirlerini ziyaret ettik. Son olarak kanallar şehri olarak bilinen Venedik gezimizin ardından yurda dönüş yaptık. Bu programımızda bizlere ev sahipliği yapan Airola Istituto Istruzione Superiore A. Lombardi okuluna ve yönetecilerine, proje koordinatörümüz Yaprak Zengin Ateşler hocamıza, Erasmus ekibimizden desteklerini esirgemeyen okul idaremize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

28-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-2023

Yayın: 28.03.2023 - Güncelleme: 28.03.2023 14:48 - Görüntülenme: 311