T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mesleki Tanıtım Ve Üniversite/Bölüm Tanıtımı Programı

Mesleki rehberlik kapsamında üniversite tanıtım toplantıları ve kariyer buluşmalarında, 2020 mezunumuz ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğrencisi Muhammed Burak BOZKAYA 12. Sınıf öğrencilerimizle buluştu.

Muhammed Burak BOZKAYA konuşmasında "Meslek seçimi, üniversite adaylarının tercih sürecinde attığı en kritik adımdır. Bu aşamada, öğrencinin kendini tanıması, yeteneklerinin farkında olması, neye ilgi duyduğunu bilmesi, seçmek istediği mesleği ve bölümü tanıması çok önemli birer faktördür.

Aday öğrenciler, daima ilgilendiği mesleklerin çalışma şartlarını incelemeli ve bu şartların kendisine uygun olup olmadığını değerlendirmelidir. İlgi duyulan mesleğin uzmanlarıyla görüşerek onlardan bilgi almak gerekir. Bunun yanı sıra; tercih edilecek bölümün öğrencileriyle iletişim kurulabilir, sosyal medya üzerinden de takip yürütülebilir." Dedi

Tıp fakültesini ile ilgili olarak "Başarı belli mesleklerle eşdeğer anlamlara sahip. Toplum gözüyle bakılınca Doktorluk bunu en çok sağlayan meslek. Tıp fakültesine gelen öğrenciler kendi sınıfının, okulunun, ilçesinin, ilinin ve hatta bazıları ülkenin en başarılı öğrencileri. Yalnız şimdiden uyarayım, bu okulda herkes sizin gibi.  Zamanla ben aslında hiç de başarılı değilim demeye başlayacaksınız." şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.03.2021 - Güncelleme: 02.03.2021 23:48 - Görüntülenme: 748
  Beğen | 0  kişi beğendi