T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJESİ

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU

 

Bu projenin amacı öğrencilerin Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerinin farkında olarak yetişmelerine ve yüksek öğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamaktır.

 

2017-2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla Fen ve Sosyal Bilimler Projesi kapsamına alınan okulumuzda Cumartesi günleri 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler seminer çalışmaları ve bilgilendirme programları yapılacaktır.

9. Sınıfta Anadolu İmam Hatip Liselerinde okutulan ortak dersleri tamamlayan öğrencilerimiz, başarı ve yeteneklerine uygun olarak Fen Bilimleri ya da Sosyal Bilimler bölümlerinden birini tercih edeceklerdir.

10. sınıfta alanlarına ait seçmeli derslerin eğitimlerini gören öğrencilerimize 11. ve 12. sınıflarda yoğunlaştırılmış alan dersleri eğitimi verilecektir.

Proje kapsamında öğrencilerimiz, üniversitelerle iş birliği ile dersleri daha etkin bir şekilde öğrenme imkanına sahip olacaklardır.

 

 

FEN BİLİMLERİ PROJESİ

 

Bu proje kapsamında Fen Liseleri müfredatı uygulanacaktır. Proje ile Bilim ve Teknoloji alanlarında yetenekli, bilimsel birikimi yüksek ve etik değerlere sahip bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

10. sınıfta seçmeli ders eğitimi gören öğrencilerimiz 11. ve 12. sınıflarda Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde ileri düzeyde eğitim alacaklardır.

Proje kapsamındaki öğrencilerimizin Tıp, Mühendislik, Mimarlık, Matematik, Fizik, Kimya vb. fakültelere yerleşmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz YGS ve LYS sınavlarına okulumuzun uygulayacağı kurslarla hazırlanabileceklerdir.

Fen Bilimleri Projesinde yer alan öğrencilerimizin okulumuzda uygulanan Bilim ve Teknoloji, Yazılım ve Tasarım, Robotik, Matematik vs. Kulüplerde aktif bir şekilde yer almaları beklenmektedir.

 

SOSYAL BİLİMLER PROJESİ

 

Sosyal Bilimler Projesi ile düşünen, tartışabilen, fikir üreten, toplumsal problemler hakkında çözüm üretebilen, liderlik özelliklerine sahip bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır. 10. sınıfta seçmeli ders eğitimi alan öğrencilerimiz, 11. ve 12. sınıflarda yoğunlaştırılmış Matematik, Coğrafya, Tarih, Mantık, Psikoloji ve Sosyoloji dersleri eğitimi alacaklardır.

Bu proje kapsamındaki öğrencilerimizin Hukuk, İlahiyat, İslami İlimler, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Psikoloji, Tarih vb. fakültelere yerleşmeleri amaçlanmaktadır. Öğrencilerimiz YGS ve LYS sınavlarına okulumuzun uygulayacağı kurslarla hazırlanabileceklerdir.

Sosyal Bilimler Projesinde yer alan öğrencilerimizin okulumuzda uygulanan Yazarlık, Münazara, Akıl Oyunları, Tiyatro, Şiir vs. kulüplerinde aktif olarak yer almaları beklenmektedir.

 

 

-Projemize katılacak tüm öğrencilerimiz için kış ve yaz dönemlerinde tematik ve projeye dayalı kurslar düzenlenecektir.

-Fen ve Sosyal Bilimler Projesini tercih edecek öğrencilerimiz için kurum kodumuz 87517'dir.

 17-07-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

11-07-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01-06-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.07.2017 - Güncelleme: 06.12.2019 18:29 - Görüntülenme: 5783
  Beğen | 14  kişi beğendi