T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZDA İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ

Dil araçların aracıdır, dil olmadan hiçbir bilgiyi kullanmak ve başkaları için faydalı kılmak mümkün değildir.

                                                                                                                      (John DEWEY)

Global kültürün hızla yayıldığı, milletlerarası temasların hızlıca değiştiği günümüzde etkili bir şekilde rekabet edebilmek; kültürler arası ilişkileri anlayabilmek, yurtdışı eğitim imkânlarına zemin hazırlamak   "yabancı dil öğrenme" ihtiyacını da artırmıştır. Özellikle, kültürel, ticari, iktisadi ve siyasi hayatta yabancı bir dil bilmek, bir zorunluluk haline gelmiştir. Çünkü Eflatun'un ifadesiyle "Düşünce dilden, dil düşünceden doğar." Bireyleri farklı kılan, bildiklerini ve düşüncelerini farlı kültürlerden insanlara dil yoluyla aktarabilmek, paylaşabilmektir.

Bireylerin yükselip gelişmesinde aranan öncelikli nitelik, yabancı bir dili konuşmaktır. İkinci ve üçüncü bir yabancı dil, Arapça ve İspanyolca, bilmek ise çok büyük avantajlar ve imkânlar sağlamaktadır. Amacımız öğrencilerimizi ileride yer alacakları ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri ve akademik çalışmalarını yabancı dilde sürdürebilecekleri dünya bireyleri olarak yetiştirmektir.

Ayrıca İslam ülkeleri arasında işbirliği artmakta ve yeni ilişki yolları açılmaktadır. İslam ülkelerindeki kardeşlerimizle anlaşmak , çeşitli zorunluluklar veya ihtiyaçlar sebebiyle yabancı ülkelere göçmüş, oralara yerleşmiş ve kısmen ana dillerini unutup yaşadıkları ülkenin dilini öğrenmiş Müslümanlara ulaşmak ,onlarla irtibata geçmek için yabancı dil bilmek gerekiyor.

HAZIRLIK SINIFININ KAPSAMI NEDİR?      

Okulumuzda yabancı dil hazırlık sınıfında müfredat, tüm Avrupa dillerinde uygulanabilecek öğretim ve gelişim metotlarını kullanmayı hedefleyen Common European Framework of Reference for Languages'e uygun olarak düzenlenmektedir.  Birinci yabancı dil (İngilizce) haftada 20 saat, ikinci yabancı dil (Arapça) haftada 7 saat'tir. Yabancı dil öğrenmeyi üniversite yıllarına bırakmadan çözmek istiyoruz. Bu amaçla hazırlık sınıfında İngilizce dersini İngilizce olarak anlatabilen Türk hocalar ve ana dili İngilizce olan (native) yabancı hocalarla, yine Arapça dersini Arapça olarak anlatabilen Türk hocalar ve ana dili Arapça olan yabancı hocalarla yoğun bir öğretim planlıyoruz.

 

Hazırlık sınıflarımızda öğrencilerimizin İngilizce öğreniminde receptive ve productive becerileri ve bunları etkin düzeyde kullanabilmelerini sağlamak amacıyla farklı eğitim teknolojilerine başvurulacaktır:  Akıllı tahta,  bilgisayar gibi donanımların yanı sıra kahoot, socrative, digital story telling ... Ayrıca hedef dilin kelime hazinesinin geliştirilmesi için digiital kitap okuma platformları kullanılacaktır. Öğrencilerin hedef dilde pratik yapmalarını sağlamak amacıyla pek çok faaliyet ve programlara katılımları sağlanacaktır. KİM (Kültürlerarası İletişim Merkezi) bunlardan biridir.

 

Hazırlık sınıfında  okutulacak dersler:

İngilizce:                                20 saat

Arapça   :                                7 saat

Matematik:                             3 saat

Türkçe:                                   3 saat

Kur'an-ı Kerim:                      4 saat

Beden Eğt./Müzik/Resim:      2 saat

Rehberlik:                               1 saat

                                         TOPLAM: 40 SAAT

 

Ayrıca hafta sonları için

İngilizce:         3 saat

Arapça:           3 saat

kurs verilecektir.

 

İngilizce hazırlık eğitimi için 17'şer kişilik iki sınıf oluşturulacaktır.(Toplam 34)

 

KÜLTÜR TURLARI

Yabancı Dil Eğitimini daha etkin kılmak, öğrencilerimizin bir dönem boyunca öğrendikleri yabancı dili hayatlarına geçirebilmeleri ve dili konuşulan ortamında tecrübe edebilmeleri amacıyla I. dönem sonunda Arapça için bir ay süreli Ürdün "Kültür-Eğitim Gezileri" , yaz dönemlerinde de  İngilizce için Kanada, Amerika veya Avrupa ülkeleri ile Bosna'daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi dil okulu programlarını düzenliyoruz. Kültür eğitim gezileri kapsamında 2016 / 2017 eğitim-öğretim yılında da Endülüs (İspanya)  gezi programı tertip edilecektir. Bu gezilerin amacı farklı kültürleri tanıtmak, yabancı dili daha gerçekçi kılmak ve kültürü daha yakından tecrübe ederek akademik kazanımı hızlandırmaktır.

 

Dil eğitimi ve öğretimi karşılıklı bir paylaşımdır ve hayat boyu sürer.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2016 - Güncelleme: 06.12.2019 18:33 - Görüntülenme: 5638
  Beğen | 6  kişi beğendi