T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçemiz

OKULUMUZ TARİHÇESİ

 

Okulumuz Kadıköy İmam-Hatip Lisesi adıyla 1975 yılında, Zeynep Kamil'de bulunan Halk Eğitim Merkezi Kurslar binasında; yedi öğretmen, dört şube 223 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. Bir yıl sonra 1976-77 eğitim öğretim yılında bugün Acıbadem'de Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet veren binanın bulunduğu yere ve inşaat halindeki binasına taşınmıştır. 90'lı yıllara kadar bu binada bir yandan inşaat sürerken bir yandan eğitim öğretim devam etmiştir.

80'li yıllarda kız öğrencilere de kapılarını açan okulumuz, yoğun öğrenci talebi karşısında önce ek binasını yapmış sonra da 1992 yılında bugünkü Maltepe İmam Hatip Lisesini Kadıköy İmam Hatip'in şubesi olarak açmıştır. Bu yıllarda süper lise ve Anadolu lisesi statüsü de elde eden okulumuz, 28 Şubat döneminde tüm imam hatip liseleri ile yaşadığı büyük sarsıntı sonrası yeniden doğmuş, bu dönem sonrası söken şafağın ilk habercisi olmuştur.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2013 yılında proje okulu statüsüyle Sayın Cumhurbaşkanımızın kişisel ilgi ve inayetiyle yapılan yeni binasına taşınmıştır. Kadıköy'ün Hasanpaşa semtinde bulunan okulumuz, YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına hibe edilmiştir. Okulumuz, 2016 yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Projesi kapsamına alınıp aynı yıl hazırlık İngilizce ve İspanyolca sınıfları açılarak eğitim öğretime devam etmektedir. Bugün yeni binamızda, proje okulu statüsüyle İngilizce Hazırlık, İspanyolca Hazırlık ve Normal Bölüm kategorisinde % 1.5 dilimden öğrenci almaktayız.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.05.2015 - Güncelleme: 09.12.2020 10:23 - Görüntülenme: 12790
  Beğen | 9  kişi beğendi